Turgutalp Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesini yapacak firma belli oldu?

İnegöl'de Turgutalp Mahallesi'nde gerçekleştirilen 'Yerinde kentsel dönüşüm projesini' gerçekleştirecek firma belli oldu.

9.07.2024 16:45:00 0
Turgutalp Mahallesi

Turgutalp Mahallesi'nde 150 dönümlük alanda yerinde kentsel dönüşüm projesi yapılacak. 850 konut sahibini kapsayacak proje 7 etap şeklinde gerçekleştirilecek. 

 

Projenin başladığı dönemlerde İnegöl Müteahhitler Derneği (İMDER) çalışmalarda aktif rol alarak belediyeye konsorsiyum teklifinde bulunmuştu. İMDER'e bağlı müteahhitler tarafından projenin gerçekleştirileceği ve Türkiye'de yerel müteahhitlerle ilk kez uygulanacak bir model olacağı gündeme gelmişti. 

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ İMDER İLE YÜRÜTÜLMEYECEK

İnegöl Müteahhitler Derneği (İMDER) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Alper Şeker tarafından bugün riskli yapı tespiti ve kentsel dönüşüm süreci hakkında bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan bu açıklamada kentsel dönüşüm sürecinin İMDER ile ortak yürütülmeyeceği de ifade edildi. Açıklamanın ilgili kısmında Alper Şeker; "Bildiğiniz gibi Turgutalp Mahallesi kentsel dönüşümü İnegöl Müteahhitler derneği olarak proje çalışmalarından, sahanın modellemesine kadar çok ciddi emek harcamıştır. Derneğimizin önce ki dönem başkanı Yusuf Şehitoğlu yönetiminde Turgutalp Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları anlamında belediyemize konsorsiyum şeklinde teklifte bulunmuştur.  Ancak belediyemiz inşaat işlerinde başka bir firma ile anlaşma sağlamıştır. Sonucun öncelikle bölgedeki insanlarımıza ve taraflara hayırlar getirmesini dileriz." ifadelerini kullandı.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK FİRMA BELLİ OLDU

Yapılan açıklamanın ardından belediyenin kentsel dönüşüm sürecini hangi firma ile yürüteceği merak konusu oldu. Edinilen bilgilere göre Turgutalp Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm için İnegöl'de faaliyetlerini yürüten Pera Mimari firması ile anlaşıldı.

 


  • BIST 100

    8736,31%-1,16
  • DOLAR

    34,26% 0,02
  • EURO

    36,96% -0,09
  • GRAM ALTIN

    3030,44% 0,10
  • Ç. ALTIN

    5025,45% 0,43

DİĞER HABERLER