Zemci Şahin kongre ve değişim sürecini değerlendirdi!

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, kongre süreciyle ilgili İnegöl Yerel Haber ve Gündem İnegöl mikrofonlarına değerlendirmelerde bulundu.

İnegöl Haberleri 17.11.2023 15:07:00 0
Zemci Şahin kongre ve değişim sürecini değerlendirdi!

Delegelerin özgür bir şekilde oy kullandığını belirten Şahin, “CHP’de kimse kimsenin baskısıyla oy vermez. Herkes özgür iradesiyle oy verir. Bizler de İnegöl ve Bursa teşkilatları olarak özgür irademizle oyumuzu kullandık” dedi. 

Şahin ayrıca, başarılı bir yerel seçim süreci geçireceklerine inandığını belirterek İnegöl adaylarını da yılbaşından önce açıklayacaklarını ifade etti.

Zemci Şahin muhabirimizin sormuş olduğu sorulara şu şekilde cevap verdi;

CHP İNEGÖL KILIÇDAROĞLU’NU MU YOKSA ÖZGÜR ÖZEL’İ Mİ DESTEKLEDİ?

‘Herkes özgür iradesiyle oyunu kullandı’

“Kongreye gitmeden önce genişletilmiş örgüt toplantısı yaptık.  Burada da her iki adayı destekleyenler vardı. Biz kurultay delegeleri olarak özgür irademizle oyumuzu kullandık. Cumhuriyet Halk Partisi’nde kimse baskılara maruz kalmadı ve oyunu iradesiyle verdi. Bursa’da da il başkanı delegeleri kendi özgür iradelerine bıraktı. Bursa kongresinde de ben aynı tavrı koydum. Çoğunluk Nihat Yeşiltaş demesine rağmen diğer adaylara oy verecek kişilere de demokratik yaklaştık. “

GENEL BAŞKAN DEĞİŞTİ PEKİ BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

‘Bursa’yı kazanacağız’

Genel Başkanımızın kongrede vermiş olduğu sözler vardı. Örgütü önceleyeceğini söylemişti. Zaten CHP lider partisi değildir örgüt partisidir. Lider değişebilir, lider değişse de dağılmayan tek partidir Cumhuriyet Halk Partisi. Bunun için bizim kendi programımız ve ilkelerimiz doğrultusunda hareket edilecektir. Oyumuz yükselecektir, aşağıya düşmeyecektir. Başarılı bir yerel seçim atlatacağız. Bursa, Balıkesir, Manisa, Kocaeli, Denizli gibi illeri sıkı bir çalışmayla kazanacağız. Çünkü bu iller şu anda CHP belediyesi olmaya çok yakın iller. Delegelerimiz sokağı dinledi, sokak da artık Cumhuriyet Halk Partisi’ni dinlemelidir diyorum. 

İNEGÖL’DE  ADAY ADAYLARI VAR MI? ÖN SEÇİM YAPILACAK MI? ADAY NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

‘İnegö adayımızı yılbaşından önce açıklayacağız’

Bir aksilik olmazsa yılbaşından önce adayımızı açıklayacağız. Aralık ayının 23’ünde vefa ve cumhuriyet ödülleri gecemiz olacak. Bu düzenlediğimiz gecede de adayımızı açıklayabiliriz. 3 isim bana aday adayı olmak istediğini açıkladı ama şu an süreç beklemede. Bizim yönetim olarak da aday olmasını istediğimiz bir isim var. O görüşmelerde devam ediyor. Adayımız partili bir aday olacak, parti kökenli bir aday olacak.  Tabi genel merkez düzeyinde bir ittifak olursa da İnegöl’ün çıkarları doğrultusunda her şeyi konuşabiliriz. İnegöl’de de aday belirlemek için üyelerimize sandık kuracağız ve temayül yoklaması yapacağız. 

EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MIDIR?

‘Belediyelerimiz altyapı ve yol sorunlarına daha fazla eğilmeli’

İnegöl’de ciddi altyapı ve yol sorunları var. Katma değeri bu kadar yüksek olan bir ilçede bu sorunları konuşmamamız lazım. Özellikle temizlik hususunda daha duyarlı olmamız lazım. Caddelerimizin sokaklarımızın tertemiz olmazı gerekiyor. Son süreçte Alanyurt bölgesindeki şikayetler bitmek bilmiyor. Çalışmalar koordinasyonsuzca yapılıyor. Alanyurt bölgesi harap şekilde. Belediyelerimiz bu konulara daha da eğilmeli. Vatandaş mağdur edilmemeli.  


  • BIST 100

    8736,31%-1,16
  • DOLAR

    34,26% 0,02
  • EURO

    36,96% -0,09
  • GRAM ALTIN

    3030,44% 0,10
  • Ç. ALTIN

    5025,45% 0,43

DİĞER HABERLER