Çiğdem Cılum

Tarih: 04.01.2021 10:10

2021 YILI BESLENME HEDEFLERİ

Facebook Twitter Linked-in

2020 yılıyla birlikte alışkanlıklarımız ve davranışlarımız büyük ölçüde değişti. Bu zorlu süreçte evde hareketsiz kalıp sağlıksız besinlere yöneldiğimiz oldu. Bu nedenle 2021’de doğru beslenme hedefleri belirleyip sağlıklı alışkanlıklar kazanmalıyız.

1. Bağışıklığımızı güçlü tutmak için sağlıklı beslenin:

Birçok kişi geçtiğimiz yıl covit-19 nedeniyle bağışıklığını destekleyecek ürünler aramaya başladı. C vitamini, d vitamini, çinko, selenyum gibi minerallerin takviyeleri kullanıldı. Bağışıklığımızı güçlü tutmak için vitamin mineral desteği kullanılmadan önce sebze ve meyve tüketimi artırılmalıdır. Günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketin.

2.Bağırsak mikrobiyotanız için sağlıklı beslenin:

Bağışıklık hücrelerinin %70 i bağırsakta bulunur. Sağlıklı bir bağırsak mikrobiyotası, sağlıklı bir bağışıklık için önemlidir. Bağırsak mikrobiyotasını sağlıklı tutmak için sebzeler, meyveler, tam tahıllar, kabuklu yemişler, baklagiller gibi bitkisel kaynaklı besinleri tüketin.


3. Diyet algınızı değiştirin:

Çoğu kişi detokslardan, şok ve popüler diyetlerden, bitki çaylarından medet ummuş ve bunlardan bıkmış durumdadır. 2021 yılında bu sağlıksız yöntemler yerine sağlıklı alışkanlıklar kazanıp, sürdürülebilir diyetler uygulamalıyız.

Bunun için bireyler kusursuz görünmek yerine, kendilerini olduğu gibi kabul etmeli ve iyi ve güçlü taraflarına odaklanmalıdır. Hedefimiz sıfır beden algısından tamamen uzaklaşmak, sağlıklı ve mutlu kiloda olmaktır.

4.Fiziksel aktivitenizi artırın:

Karantina, sokağa çıkma yasağı, evde çalışma hayatı, online dersler derken hareketimiz iyice azaldı. Dışarıda geçirdiğimiz zaman azalsa da yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin. İnternette yürüyüş videolarını bulup evde onları da uygulayabiliriz. Leslie Sansone sizin için güzel bir öneri olabilir.

5. Paketli hazır gıdalardan uzak durun:

2020 yılı, çoğumuza evden yemek pişirmenin eğlenceli ve keyifli bir deneyim olabileceğini öğretti. Evde sağlıklı tarifler deneyip, sağlıklı beslenmeyi daha keyifli hale getirin. Hamur işi, tatlı gibi yüksek kalorili gıdalar yerine diyet tariflere yönelin.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —