Zemci Şahin; İlk yerel seçimlerde İnegöl'ü kazanacağız!

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, İnegöl Yerel Haber ve Gündem İnegöl mikrofonlarına kamuoyunun merak ettiği konularla alakalı değerlendirmelerde bulundu.

İnegöl Haberleri 23.07.2024 15:12:00 0
Zemci Şahin; İlk yerel seçimlerde İnegöl

CHP İlçe Başkanı Zemci Şahin, Gazeteciler Eyüp Yaşar ve Alperen Gündüz’ün sorularını yanıtladı. İnegöl’e kent lokantası ve Burfaş kafe yapılması gündemiyle ilgili flaş açıklamalarda bulunan Şahin, önümüzdeki ilk yerel seçimlerle ilgili de iddialı bir çıkış yaptı.. 

Zemci Şahin’in ile gerçekleştirdiğimiz röportajın tamamı şu şekilde;

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN İNEGÖL’E KOORDİNATÖR ATANDI MI? 

Tüm koordinasyon ilçe teşkilatımızda

“Koordinatör konusunda bir gündem oluştu. Şu anda İlçe Başkanlığımız üzerinde tüm koordinasyon yürüyor. Daire başkanları ve müdürlerle sürekli istişare halindeyiz. İnegöl’e en iyi hizmeti vermek için; büyükşehir belediye başkanımızla ve ekibiyle koordinasyon içerisindeyiz. İlçe yönetimimizden de bütün birimlerden sorumlu arkadaşlarımız var. Bir aksaklık ve sıkıntının olduğunu düşünmüyorum. Süreç bu şekilde işliyor. Üstümüze düşeni yapmaya devam edeceğiz. Kurum ve kadrolar tam anlamında oturduğu zaman her şey daha da güzel gidecek. Büyükşehir belediye başkanımız Mustfa Bozbey’den aradan geçen bu süre zarfında kurumsal yapıyı oluşturmak için ciddi efor sarf etti.” 

 

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE İNEGÖL’DE YAĞAN ŞİDDETLİ YAĞMUR SONRASI YAPMIŞ OLDUĞUNUZ AÇIKLAMADA ‘ANA ARTERLERDE SORUN YAŞANMADI’ SÖZÜNÜZ BÜYÜKŞEHİRİN YETKİ ALANINI ÖVDÜĞÜNÜZ ŞEKLİNDE BAZI KİŞİLERCE YORUMLANDI. TAM OLARAK NE DEMEK İSTEDİNİZ?

Bir felaket karşısında devletin kurumlarının ayrışmasını asla kabul etmem

 “Benim ana arterleri vurgulamamdaki amaç, sokaklara hemen müdahale edilemiyor ve ilk hamlede ana arterlere müdahale ediliyor. Zaten böyle yapılması gerekli çünkü ana arterler açık olmazsa sokakların açık olması bir anlam ifade etmez. Yani ben ‘ana arterlerde sorun olmadı’ sözümü İnegöl Belediyesine bağlı yerlerde sorun oldu niyetiyle söylemedim. Hatta ben Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi çalışanlarına özellikle teşekkür ettim. Ben bir felaket karşısında devletin kurumlarının ayrışmasını asla kabul etmem. Bu bir ortak çalışmadır. Ayrım söz konusu değildir. Çalışanlar yağmur altında mücadele verdi. Ayrım yapmak benim siyasi anlayışımda yer almaz.” 

 

İNEGÖL’E KENT LOKANTASI VE BURFAŞ KAFE YAPILACAK MI?

En kısa zamanda çalışmalar başlayacak

“Görüşmelerimiz oldu. En kısa zamanda İnegöl’e kent lokantası ve Burfaş kafe yapılması için çalışmalara başlanacak. Teknik ekip gelip yer belirleyecek. Tabi bizim de kafamızda önereceğimiz lokasyonlar var. Çalışmalara bu yıl içerisinde başlanır diye düşünüyorum. Benim kent lokantasına özel vurgum var. Birincisi öğrenciler için ikincisi ise emekliler için.  Dar gelirli vatandaşlarımızın gidip yemek yiyebileceği, misafirlerini ağırlayabileceği bir mekan olsun istiyorum. Burfaş kafe yapımının da  İnegöl’ümüze kültürel bir değer katacağını düşünüyorum. İnegöl’ün genel manada parklarıyla alakalı da gündemimiz var. İnegöl’ün çehresinin değişime ihtiyacı var. Evet bugüne kadar bir şeyler yapıldı ama yeterli değil. İnegöl’ün vizyonunu çehresi temsil etmiyor. Büyükşehir kısmında tüm çalışmaları yapıp İnegöl’e güzellik katacağımızı düşünüyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” 

 

İNEGÖL’DE ALTIN MADENİ ARAMA GÜNDEMİYLE ALAKALI NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Biz aynı zamanda bir tarım şehriyiz bundan daha değerli bir maden olduğunu düşünmüyorum

“Şu anda altın sondaj araması yapılıyor. Yani altının rezerv miktarı araştırılıyor. MTA’ya bir görev verilmiş ama halk bilgilendirilmemiş. Biz bundan dolayı gidip açıklama yaptık ve yetkililerden açıklama yapmasını talep ettik. Bir açıklama gelmedi tabi. Yasal olarak da altın arama faaliyetini durduma gibi bir durum söz konusu değil. Süreç hukuki boyutta işliyor. Şu anda siyanür söz konusu değil. Siyanür, altın bulunduktan sonra işleme kısmında kullanılıyor. Biz bundan dolayı testi kırılmadan tepkimizi ortaya koyuyoruz. Çünkü bulunduğu zaman siyanürle ayrışrılıacağı ortada. Siyanür bu ilçenin her şeyini maf eder. İnegöl’de siyanürle altın aramayı kabul eden insanın İnegöl sevgisinden şüphe duyarım. Altın bulunup işlense dahi ülkemize düzgün bir faydası olmayacak. Yüzde 6’sı Türkiye’ye kalıyor, binde 2’si belediyeye kalıyor. Bunun da beyana bağlı olduğunu öğrendik. Örnek veriyorum 100 kilo çıkardığı zaman 80 kilo çıkardım denilebiliyor ve bunu denetleyecek bir mekanizmada yok. Tonlarca altın çıkacak ve beyana dayalı olacak. Bu yanlış bir şey, soru işaretleri oluşturur. Yani altını bulduğumuz zaman ülkemizin refahı artmayacak. Doğa insanlara yeteri kadar cömert davranıyor. Biz bir tarım şehriyiz. Bundan daha değerli bir maden olduğunu düşünmüyorum. Bundan dolayı da süreç ilerlerse bizim tepkimiz de artarak devam edecek.” 

EMEKLİLER VE EMEK MİTİNGLERİNE KATILIM SAĞLADINIZ.. GÖZLEMLERİNİZ NASILDI?

Gelir adaletini sağlayacağız..

“Mitinglere katıldık, gerçekten de çok ilgi çekici ve dolu mitingler oldu. Emekliler zaten isyanda ve yerel seçimin belirleyicisi olan önemli aktörlerden. Mücade etme ve reaksiyon gösterme konusunda verimli mitingler olduğunu düşünüyorum. Emekli maaşları asgari ücretin  eskiden üzerindeydi şimdi altına düştü. Emekli memurlar haricinde neredeyse tamamı asgari ücretin altında maaş alıyor. Yani emeklilerin durumu içler acısı. Emekliler resmen hayatta kalmaya çalışıyor. İktidara geldiğimizde ilk işimiz emeklinin, emekçinin hakkını vermek. Gelir adaletini sağlamak. Birisi 150 bin lira alırken birisi 17 bin lira almamalı. Arada böyle fark olmamalı. Hükümet yoksullukta eşitliği sağlamaya çalışıyor. Biz halkımızın gelir seviyesini yükselterek adaleti sağlayacağız. Bu mitingler ses getirmesi için düzenlendi ve etkili olduğunu da düşünüyorum. Genel başkanımız geçim yoksa seçim var demişti. Şu anda Akp hükümetinin Türkiye’yi düzlüğe çıkaracak hiç bir emaresi gözükmüyor. Eski ile yeniyi sürekli yer değiştirerek bu iş mümkün değil. Akp hükümetinin en kısa zamanda güven oylamasına gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Seçim kararı alınması lazım. Türkiye’nin 3-4 sene daha kaybedecek zamanı kalmadı.” 

 

ZEMCİ ŞAHİN VE YÖNETİMİNİN HEDEFİ NEDİR?

Önümüzdeki ilk yerel seçimde İnegöl’ü kazanacağız!

“Biz İnegöl halkına hizmet etmenin açlığını yıllardır yaşıyorduk. Şu anda da büyükşehir belediyesini partimiz kazandı ve bizim hizmet etme imkanımız oldu. İnegöl halkı için elimizden geleni yapacağız. Biz önümüzdeki ilk yerel seçimde İnegöl’ü alacağız. Bunu gönül rahatlığıyla söylüyorum. Çalışmalara  bugünden itibaren başladık. Bunun emarelerini görüyorum ve dillendiriyorum. Kesinlikle İnegöl’ü kazanacağız. İnegöl halkını sosyal demokrat bir yönetim ile tanıştırdık, tamamen sosyal demokrat anlayışı ilçeyi de kazanarak getireceğiz. Biz de misyonumuzu o zaman yerine getirmiş olacağız. Tüm İnegöl halkımıza selamlarımı iletiyorum, sağlıklı günler diliyorum.”


  • BIST 100

    9771,16%-1,67
  • DOLAR

    33,97% 0,11
  • EURO

    37,62% -0,39
  • GRAM ALTIN

    2725,00% -0,77
  • Ç. ALTIN

    4472,67% 0,18

DİĞER HABERLER