Tarih: 12.09.2024 15:01

Zemci Şahin, 12 Eylül Darbesi "Demokrasimize Kara Bir Leke!"

Facebook Twitter Linked-in

12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’nin yıl dönümü dolayısıyla CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, darbenin ülkemize verdiği zararları ve demokrasimize olan olumsuz etkilerini vurgulayan bir basın açıklaması yaptı.

12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’nin yıl dönümü dolayısıyla CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, darbenin ülkemize verdiği zararları ve demokrasimize olan olumsuz etkilerini vurgulayan bir basın açıklaması yaptı. Şahin, darbeyi "ülkemizin üzerine çöken kara bir bulut" olarak nitelendirerek, darbeye karşı her zaman duracaklarını ifade etti.

 

 

İşte Zemci Şahin'in yaptığı açıklama:

“12 Eylül Askeri Darbesi Ülkemizin üstüne bir kara bulut gibi çöken bir karabasandır. Karanlık ve aleni odaklar tarafından yıllar öncesinden planlı bir şekilde hazırlanan darbe; Ülkemizi demokrasi, insan hakları, eğitim, bilim, düşünce özgürlüğü açısından bir hayli geriye götürmüştür. Cezaevlerinde işkence sonucu 171 kişi, toplamda 300 kişi hayatını kaybetmiş,48 kişi idam edilmiş,1683 kişi fişlenmiş,650 bin kişi gözaltına alınmıştır. Milyonlarca vatandaşımız bu koşullarda kötü muameleye maruz kalmıştır. Birçok üniversitesi öğrencisi okuldan atılmış, birçok kamu görevlisi işsiz bırakılmıştır.30 bin kişi ülkeyi terk etmek zorunda bırakılmıştır ve sırrı hala çözülmeyen faili meçhul cinayetler… Darbe sonucunda mağdur olanlar olduğu gibi, darbeden nemalananlar, parlayanlar, parlatılanlar, fırsatçılar, şakşakçılar da oldu. Ülkemizin son yüz yılına şekil ve yön veren 12 Eylül Darbesi, bugün içinde yaşadığımız her alandaki, birçok olumsuzluğun da kaynağıdır. Şuan bile ne yazık ki Ülkemiz 12 Eylül Askeri Darbesi’nden parlayanlarla, darbenin kalıntı uygulamaları ve anayasasıyla yönetiliyor. Partimiz ve partililerimiz de 12 Eylül Darbesi’nin mağduru olmuştur. Demokrasi ayıbı olarak gördüğümüz darbeleri şiddetle kınıyoruz. Ülkemize böylesi kötü günlerin gelmemesi temennisiyle, nereden, kimden gelirse gelsin darbenin her türküsüne karşıyız. Askeri veya sivil olası yapılacak darbelerin daima karşısında olacağız”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —