Vücudun bağışıklığını zirveye çıkarıyor!

İlginç açıklamalarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay’dan bu kez sağlıklı yaşamın sırrına ilişkin bir açıklama geldi.

Sağlık 28.07.2024 10:49:00 0
Vücudun bağışıklığını zirveye çıkarıyor!

Aslında birçok uzmanın önerdiği bir tür içecek olan limonlu su, vücuda birbirinden kıymetli pek çok fayda sağlıyor. Limonlu su önerisini sık sık hatırlatan isimlerden biri olan Prof. Dr. Canan Karatay, geçtiğimiz günlerde yeniden sabahları limonlu su içmeyi önerdi. Uzmanlara göre özellikle güne başlarken içilmesi gereken limonlu su düzenli bir şekilde tüketilmeli. Uzmanların önermiş olduğu tüketim miktarı ise, her gün aç karna olacak şekilde günde 1 bardak.

VÜCUDUN BAĞIŞIKLIĞINI ZİRVEYE ÇIKARIYOR
Söz konusu vücudumuz olduğunda beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. Zira yediğimiz ve içtiğimiz her şey sağlığımıza olumlu ya da olumsuz katkılar sunuyor. Düzenli ve dengeli tüketildiğinde birçok olumlu katkı sağlayan limon su, Prof. Dr. Canan Karatay’ın da önerileri arasında yer alıyor. Bol miktarda C vitamini içeren limonlu su, antioksidan açısından zengin içecekler arasında bulunuyor. Bu sayede vücudun bağışıklığını önemli ölçüde yükselten limonlu su, hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Ayrıca hemen belirtelim, antioksidan kansere karşı koruyuculuk için de vücuda gereken bileşenler arasında yer alıyor. Sadece bağışıklığı güçlendirmeyen limonlu su, aynı zamanda sabah aç karna tüketildiğinde kişinin metabolizmasını da hızlandırıyor. Bu da düzenli olarak limonlu su tüketen kişilerin, diğer kişilere göre daha hızlı yağ yakabileceği anlamına geliyor. Ayrıca cilt ve saça da iyi gelen limonlu suyun, vücutta detoks etkisi yarattığı da biliniyor.

MİDE PROBLEMİ OLANLAR DİKKAT!
Her ne kadar faydalı bir içecek olsa da uzmanlara göre limonlu suyun herkes tarafından tüketilmesi pek mümkün olmuyor. Zira asidik bir meyve olan limon, mide rahatsızlıkları olanlar için tehlike saçabiliyor. Aynı zamanda mide ülseri veya reflü problemi yaşayanlara da limonlu su önermeyen uzmanlar, limon alerjisi olan kişilerin de bu alışkanlığı edinmesini tavsiye etmiyor.


  • BIST 100

    8875,22%2,55
  • DOLAR

    34,23% 0,05
  • EURO

    37,02% 0,03
  • GRAM ALTIN

    3015,53% 0,79
  • Ç. ALTIN

    5005,45% 0,22

Salı

18.3 °

Çarşamba

20.2 °

Perşembe

19.3 °

İlginizi Çekebilir