Tarih: 12.10.2024 08:31

Özgür Özel'den yeni ittifak açıklaması!

Facebook Twitter Linked-in

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mudanya Mütarekesi'nin 102. yılı etkinliklerinde yaptığı konuşmada, Türkiye İttifakı'nın yaklaşan seçimlerde iktidara geleceğini ve demokrasiyi yeniden inşa edeceğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in konuşmalarından satır başları:

"Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e İsmet Paşa'ya borçluyuz. Bugün Türkiye'de birilerinin arasından meshep savaşları çıkmıyorsa, bu ülkede her şeye rağmen bir belediye başkanı çıkıp barış festivali düzenliyor, yurtta barış cihan da barış diyorsa... Bu ülkenin kurucu partisi Ukrayna savaşını da Filistin'deki savaşa, soykırıma da aynı şekilde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Atatürk'ün mirası yurtta barış cihanda barış yaklaşımı ile yaklaşabiliyorsa... Ve 31 Mart zaferinde bu ülkenin kurucu partisi 47 yıl sonra birinci parti olmuşsa... Bu ülkenin kurucu partisi önümüzdeki seçimlerde iktidara adaysa... İktidarı alacak ve bu ülkeyi ayrımsız, katıksız bütün yıpratmışlığına rağmen kuvvetler ayrılmanın tam olarak sağlandığı... Parlamentonun yeniden güçlendirildiği milletin birini seçip diğerine karışmadığı değil milletin seçtiği parlamentonun sahip olduğu kendi içinden başbakan çıkardığı... Kendi içinden hükümet çıkardığı...

Özgür Özel: Türkiye İttifakı Kazanacak
Adet olsun diye seçilip bir kalemin ucundan çıkan bakanların değil parlamentodan çıkan bakanların parlamento eliyle denetlendiği hesap sorulduğu, gensoru verildiği, güven oylamasında güvensizlik oyu alan bakanın gittiği, bakanların göreve gelişinin de gidişinin de Millet Meclisi'nde karar bağlandığı, gerçek demokratik bir Türkiye'yi yeniden kurmak istiyoruz. bütün ümidimiz bütün yaklaşımımız buna dair dairdir.

Türkiye İttifakı’nın Renkleri Ay Yıldızlı Bayraktan Geliyor
O yüzden özgüvenli bir siyasetle bu ülkedeki 83 milyonu kucaklayacağız. Daha önce Mudanya'da söylemiştim. Mudanya'yı Mudanya'ya İttifakı, Bursa'yı Bursa İttifakı kazandı. Türkiye'yi de Türkiye İttifakı kazanacak. Türkiye İttifakı renklerini ay yıldızlı al bayraktan alır.

Türkiye İttifakı, Türkiye'nin sosyal demokratlarını, muhafazakar demokratlarınI, milliyetçi demokratları kimsenin mezhebine bakmadan, Türkiye'nin bütün demokratlarını kucaklar. Hedefi Türkiye'ye gerçekten güçlü bir parlamento, güçlü bir yürütme, bağımsız bir yargı, tam bir kuvvetler ayrılığı ve en nihayetinde güçlenen bir zenginleşen Türkiye'nin yeniden hediye etmektir.

Nice on yıllarda, yüzyıllarda Mudanya'da bu törenler yapılacak İsmet Paşa anılacak, Gazi Mustafa Kemal anılacak, Cumhuriyet payidar kalacak. Cumhuriyet'in kıymetini bilenleri hürmetle selamlıyorum"




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —