Bahçeli'den 50+1 yorumu!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '50+1 şartının değişmesi konusunda aynı fikirdeyim, isabetli olur.' çıkışını değerlendirdi.

Siyaset 21.11.2023 18:05:00 0
Bahçeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere cumhurbaşkanı seçilme şartıyla ilgili yaptığı açıklama gündeme oturdu.
Erdoğan "50+1 şartının değişmesi konusunda aynı fikirdeyim, isabetli olur." dedi.
Bu çıkıştan sonra gözler MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ne cevap vereceğine çevrildi. işte partisinin grup toplantısında konuya ilişkin Bahçeli'nin açıklamaları:
"Sistemin aksayan yönleri varsa düzeltilmeli"
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi 3. Evreye geçişi sağlamı, demokratik nitelikli sistemsel başarısını sağlamıştır. Ucube sistem iddiaları ile çamur atmak milletimize saldırıdır. Devlet ve millet arasında uyum sağlanmışsa cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine aittir. Karar alma süreci hızlanmıştır. Yeni sistemin yeterli demlenme süreci devam etmekte olup ilke ve esasları ile oturması güvence olacaktır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tek kullanımlık konjonktürel reçete değildir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gelip geçici heves değil. Sistemin aksayan yönleri varsa düzeltilmeli.
"Değerlendirmeleri tutarlı ve anlamlıdır"
Sayın cumhurbaşkanımızın değerlendirmeleri tutarlı ve anlamlı. Bizim paylaştığımız görüşler bellidir, hiç değişme göstermemiştir.
"50+1'le seçilmesi demokrasiye örnektir"
Yüzde 50+1 oyla cumhurbaşkanı seçilmesi çoğulcu demokrasinin dünyaya emsal olacak model olacak bir şeklidir. Dikkat buyurunuz milletvekili seçmiyoruz belediye başkanı seçmiyoruz muhtar seçmiyorum cumhurun bütününü temsil edecek cumhurbaşkanını seçiyoruz. MHP olarak dün ne demişsek bugün de aynı çizgide aynı düşüncede aynı görüşteyiz. 
Ancak Cumhur İttifakı olarak konuşup tartışarak orta yolun makul çözümün yeni sistemin doğasını zedelemeyecek tamirat ve onarımının karşılıklı anlayış ve uzlaşmayla yapılacağının inancına ve iradesine de sahibiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bahse konu açıklamasını çarpıtıp cumhur İttifakı etrafında tefrika imal eden fırsat düşkünü meczuplara da pirim vermeyiz itibar etmeyiz bunları adam yerine bile koymayız. Bazı zeka özürlülerin Erdoğan Bahçeli'yi sırtından atacak mı diye yazı kaleme almaları AK Parti ile MHP arasında sorun olduğundan bahsetmeleri alçak bir teşebbüstür. Allah'a çok şükür siyasi hayatımız boyunca hiç kimsenin sırtına binmedik, hiç kimseyi de sırtımıza bindirmedik.
"Keneler bizi anlayamaz"
"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'yi sırtından atacak" diyenler iyi dinlesin! AK Parti ile MHP'nin arasını açmak isteyenler iyi dinlesin! Siyasi hayatımız boyunca hiç kimsenin sırtına binmedik. Hiç kimseyi de sırtımıza bindirmedik. Onun bunun sırtından geçinen keneler bizi anlayamaz.
"Hiç kimse aramıza giremeyecektir"
Bu kabine TC'nin ve Türk milletinin kabinesidir. Alacağı her kararın yanındayız . MHP yancı değildir. İkbale meraklı değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızla diyalogumuz hasbidir harbidir haysiyetlidir, hak severlik üzerinedir, saygı ve sevgi temellidir hiç kimse de aramıza giremeyecektir.
"Burayı dikkatlice dinleyin, kiminle istiyorsa görüşüp temas kurmasına destek verdik hatta partimizden ihraç edilen bir şahısla bile aynı kareye girmeye içimiz acısa bile ses çıkarmadık. Sanıyorum herkes mesajı aldı ve anladı. Ne diyeceğimi merak edip karmaşa ve kavga bekleyenler külahı kafalarına ters giyerek arkalarına bakmadan nifak mevzilerine tekrar geri dönmek zorunda kaldı. Bu gafillere diyorum ki buradan size ekmek çıkmaz, dedikodu çarkınız bize sökmez. Altı tane televizyon ve konuşmacıları sözüm size kuş beyinlerinizle Cumhur'u çatlatmaya kabiliyetiniz yetmez.
Erdoğan ne demişti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya dönüşü seçilme şartına ilişkin gazetecilerin sorusuna şu cevabı vermişti: "50+1 şartının değişmesi konusunda aynı fikirdeyim, isabetli olur. Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez. Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Yok altılı, yok on altılı masa… Bundan sonra kim bilir daha neler çıkar? Ama oy sayısı itibarıyla “en fazla oyu alan aday seçilir” denildiği zaman seçim hızlıca tamamlanır."


  • BIST 100

    10891,42%0,18
  • DOLAR

    32,92% -0,17
  • EURO

    35,77% -0,17
  • GRAM ALTIN

    2523,80% 0,66
  • Ç. ALTIN

    4106,83% 0,55

DİĞER HABERLER