Tarih: 11.10.2024 08:57

Altın ve konut dikkat çekti!

Facebook Twitter Linked-in

7 yıl önce 230 bin TL parayı altına yatıranların 4 milyon TL'ye, o parayla konut alanların da şu an da 3 milyon TL'ye sahip olduğu belirlendi. Yani son 7 yılda en çok altın ve ikinci olarak da konut kazandırdı.

Konut, altın, borsa ve döviz... Yatırım araçları içinde son 7 yılda en çok hangisinin kazandırdığı belli oldu. Bir üniversitenin araştırma merkezinin yaptığı çalışma sonuçlarına göre; sarı maden zirveyi kaptırmadı. Son 7 yılda yatırımcısını en çok yüzünü güldüren, en çok kazandıran altın olurken, ikinci sıraya da konut yerleşti.

SON 7 YILDA EN ÇOK ALTIN KAZANDIRDI
2017 yılında 236 bin TL'lik altın alan bir yatırımcı 4 milyon TL kazandı. Yani 7 yıl önce konut almak, borsaya, dövize yatırım yapmak yerine altın alanlar daha çok kazandı.

Kanal D Haber'e konuşan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Gram altın Türkiye'de en çok kazandıran yatırım araçlarının içerisinde her zaman birincidir." dedi.

KONUT EN ÇOK KAZANDIRANLAR LİSTESİNDE İKİNCİ SIRADA
Ülkemizde sadece yatırım aracı olmayan konut, öncelikle ihtiyaç için alınırken; yatırım için konut alanlar da oldukça fazla. İşte onlar da altın yatırımcılarından sonra en çok kazananlar listesinde ikinci sırada yer aldı.

236 BİN TL'LİK KONUT 7 YILDA 3 MİLYONU AŞTI

2017 yılında 236 bin TL'ye konut alan bir vatandaşın kazancı ise bugün 3 milyon 300 bin TL oldu.

"SÜRPRİZ OLDU"
Gayrimenkul Dnaışmanı Nilüfer Kas, "2018 yılında ve 2023 yılında iki kez kriz yaşayan konut sektörünün en çok kazandıran ikinci yatırım aracı olması sürpriz oldu." dedi.

"ALTIN BİRİKTİRİP, KONUTA ÇEVRİLMELİ"
Altın ve konutun her zaman en fazla değer kazanan yatırım aracı olduğunu belirten Memiş ise, vatandaşların yatırımı genelde şöyle olmalı; altın biriktirilmeli, altın sonra da konuta çevrilmeli

BORSA VE DÖVİZ NE KAZANDIRDI?
En çok kazandıranlar lisetesinde konutu sırasıyla döviz ve borsa takip etti. Aynı yıl aynı parayla döviz alanın parası 2 milyon 600 bin TL'ye, borsada yatırım yapanın parası ise 2 milyon 200 bin TL'ye yükseldi.

2024'DE BORSA YATIRIMI TAT VERMEDİ
2024 yılında özellikle borsa yatırımcıları umduğunu bulamadığını söyleyen Memiş, döviz tarafında da benzer durumun yaşandığını belirtti.


KAYNAK: MYNET




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —